Gevulde paprika met gehakt en rijst
|
Ingrediënten:
|
-
4 grote paprika's
-
130 gram rijst (bij voorkeur basmati)
-
300 gram gehakt (bij voorkeur varken/rund)
-
1 grote ui , fijngesnipperd
-
2 eetlepels tomatenpuree (geconcentreerd)
-
1 koffielepel provençaalse kruiden
-
1 koffielepel kurkuma
-
mespuntje cayennepeper
-
1 groentebouillonblokje
|
Bereiding:
|
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking ( 10 min ).
-
Snijd 2cm onder het steeltje van de paprika's een kapje af , verwijder de zaadlijsten uit de paprika's alsook de zaadjes en het witte gedeelte van de kapjes.
-
Breng in een ruime pan water aan de kook en blancheer de paprika's en de kapjes 5 minuten.
-
Schep de paprika's met een schuimspaan uit het water en laat ze ondersteboven uitlekken.
-
Fruit de ajuin glazig in olijfolie , doe er het gehakt bij , het verkruimeld groentebouillonblokje en bak het gehakt rul.
-
Roer er 2 eetlepels tomatenpuree door en kruid met knoflook , provençaalse kruiden , curcuma en cayennepeper.
-
Meng de rijst door het gehakt , en vul de paprika's met het gehakt- en rijstmengsel.
-
Schik de gevulde paprika's in een ovenschotel.
(kies een ovenschotel waarin de paprika's goed tegen elkaar zitten zodat ze niet omvallen).
-
Giet een bodempje kokend water in de ovenschotel en dek af met aluminiumfolie.
-
Zet de paprika's 20 minuten in de oven.
-
Haal het aluminiumfolie weg en laat nog 10 minuten verder bakken.
|